Livu Yayıncılık ve Nasıl Yayıncı Olurum?



Livu Nedir?

LivU bir uluslararası görüntülü görüşme mobil uygulamasıdır. Uygulama geliştiricisi "Clash Arts HK Limited" ve uygulama resmi websitesi "https://www.livu.me" olmakla birlikte, Livu mobil uygulaması dünya genelinde 20+ milyondan fazla indirmeye sahiptir.

Play Store ve App Store üzerinden Livu mobil uygulamasını indirebilir ve daha detaylı geliştirici bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Livu'da görüşmeler ve eşleşmeler birebir (Facetime) olarak gerçekleşir. Livu sayesinde uluslararası binlerce insanla etkileşim kurabilir, sohbet edebilirsiniz ve sesli veya görüntülü görüşme gerçekleştirebilirsiniz. Yerli veya yabancı binlerce insan şu anda LivU'da birbirini arıyor ve mesajlaşıyor, yeni insanlar tanışıyor. LivU' daki snapchat filtreleri ile insanlar birbiri ile tanışırken eğleniyor ve yabancı insanlarla tanışarak farklı kültürleri tanıyor.

Bunların dışında LivU'da resmi yayıncılar vakitlerini eğlenerek geçirirken para kazanıyorlar. LivU şu anda Türkiye'de 200+ üzerinden kadın yayıncı ile beraber çalışıyor ve her hafta kotasını dolduran yayıncılarını en az 27 $ maaş ile ödüllendiriyor. Elbette LivU'da haftalık toplam yayın sürenize ve topladığınız hediyelere göre maaşınız 490 $'a kadar çıkabiliyor. Birçok yayın stratejisi ile yayıncılar kazançlarını kendileri belirliyor.






LivU'da nasıl resmi yayıncı olabilirim? Nasıl para kazanabilirim? Ben de hemen kullanmaya başlamak ve haftalık ödeme almak istiyorum diyorsanız detayları aşağıda...



LivU'da Resmi Yayıncı Nasıl Olabilirim? 

 

Öncelikle ilk yapmanız gereken LivU mobil uygulamasını App Store veya Play Store üzerinden indirmek. Daha sonra LivU'ya kayıt olmak. Profilinizi oluştururken önem vermelisiniz çünkü özenle hazırlanmış profiller yayıncı listesinde üst sıralarda yer alırlar ve daha çok arama alırlar.

Profilinizde istediğiniz adı ve rumuzu kullanmakta özgürsünüz. LivU sizden gerçek kişisel bilgilerinizi talep etmiyor.
Profilinize en az 3 adet resim yüklemelisiniz. Ardından bir adet video yüklemeniz gerekiyor. Selfie çekilmiş bir video olmalıdır. Videonuz en az 6 saniye en çok 15 saniye uzunluğunda olmalıdır. 
 
Profilinizi tamamladıktan sonra Ajansımız ile iletişime geçip profilinizi onaylatmanız gereklidir.


Profilinizi aşağıdaki görseldeki gibi tamamladıktan sonra resmi yayıncı üye olmak için son bir adım daha kaldı. Profil sekmenizi ekran resmi almak ve bizlere göndermek. Profilinizi ekran görüntüsü olarak bize ulaştırdıktan sonra ajansımız profilinizi sistem üzerinden onaylayacak ve yayıncı üye olacaksınız. Herşey bu kadar basit. 




 

Yayıncı Olduktan Sonra Ne Yapmalıyım ve Kazancımı Nasıl Arttırırım?


Yayıncı olduktan sonra ana ekranınıza "Çevrimiçi Butonu" yazan yeni bir buton belirecektir. Bu butonu aktif duruma getirdiğinizde keşfette ve yayıncı listesinde diğer standart üyelere görünür hale gelirsiniz. Görünür hale geldikten sonra diğer standart üyeler tarafından arama almaya başlarsınız. Diğer üyeler keşfette veya yayıncı listesinden sizi görürler ve arama isteği gönderirler. Ekranınızda gözükecek olan arama istekleri yanıtlarsınız ve görüntülü görüşmeye başlarsınız. Görüntülü görüşmede bulunduğunuz her dakika için 80 Altın Puan kazanırsınız.(Arkadaş eklediğiniz kişiler sizi ararsa dakikada 120 Altın Puan
Uygulama içinde tüm yayıncılara "Kraliçe" denilmektedir. Yayıncı listesine ise "Kraliçe Duvarı" denilmektedir. 


4 adet gelen aramayı yanıtlamadığınız veya AFK olduğunuzda Çevrimiçi Butonu otomatik olarak kapanacaktır.

Livuda tek hedefiniz en çok Altın Puanı toplamaktır. Haftalık ödemeniz Altın Puan miktarınıza göre hesaplanır.

Görüntülü görüşmede bulunduğun toplam dakikaya bağlı olarak LivU hesabınıza "Altın Puan" kazanırsınız. Amacınız en fazla Altın Puanı toplamaktır. Çünkü ödemeniz topladığınız Altın Puan miktarınıza göre belirlenecektir. Sadece ekranınıza gelen aramaları yanıtladığınızda Altın Puan elde edersiniz. Bu yüzden mesaj kutunuzu takip edin ve mesaj atanlardan sizi aramalarını isteyerek gelen arama sayınızı arttırabilirsiniz.
 
İki çeşit arama vardır. Normal aramalar ve Arkadaş aramaları.
Arkadaş listenize ekleyebileceğiniz herkesi ekleyin. Arkadaş listesi kasmanız daha çok "Arkadaş Araması" almanız demektir. Arkadaş listesi aramalarından dakikada 120 Altın Puan kazanırsınız. Normal aramalardan ise dakikada 80 Altın Puan kazanırsınız.

Sizin diğer üyeleri aramanız Altın Puan kazandırmaz. Bu yüzden ekranınıza gelen aramaları cevaplamanız sadece Altın Puan kazandıracaktır.

Diğer üyeleri arayarak Altın Puan kazanabileceğiniz tek yöntem "Flash Sohbeti" listesinden birini aramanızdır. Ana ekrandaki turuncu "Flash Sohbeti" görseline tıklayın ve listeden bir üyeyi arayın. Eğer aramanızı yanıtlarsa görüşmedeki her dakika 80 Altın Puan kazanacaksın.




Toplam kazandığınız Altın Puanınızı Profil sekmesindeki "Gelir Raporu" butonundan anlık olarak kontrol edebilirsiniz.
Ortalama her 5 dk görüntülü görüşme 600 Altın Puan kazandırır. Amacınız en fazla Altın Puanı toplamak ve o hafta alacağınız ödemeyi arttırmak.

Altın Puan toplamak için dilediğiniz yöntemi izleyebilirsiniz tek dikkat etmeniz gereken yayıncılık kurallarına uymanız.

Sizi Keşfette veya Yayıncı Listesinde gören diğer üyeler arkadaş ekleyebilirler. Bazıları ise mesaj gönderebilirler. Livu'dada mesajlar sekmesinde size arkadaşlık isteği gönderenleri ve ayrıca gelen mesajlarınızı görebilir ve cevaplayabilirsiniz. Arkadaşlık isteği gönderenleri onaylayın. Size mesaj atanlara cevap verin ve iletişim kurun ve daha çok "Altın Puan" kazanmak için sizi aramalarını talep edin.

Önemli: 
 
Çevrimiçi Butonunuz açık olmasına rağmen ekranınıza arama gelmiyorsa bu durumda "başlamak için ekrana" dokun kısmından rastgele üyelerle eşleşmelisiniz. "başlamak için ekrana dokun" kısmı ücretsizdir. Livuda tek ücretsiz kısım burasıdır. Buradaki görüşmeleriniz size Altın Puan kazandırmaz. Ancak burayı Arkadaş Listesi ve profilinize Beğeni(like) kasmak için kullanmalısınız ve bunu yaparsanız hızlı bir şekilde yükselirsiniz.
 
Burada eşleştiğiniz kişileri görüşme başlar başlamaz öncelikle hemen "Arkadaş Ekleyin" ve "seni arkadaş ekledim beni arkadaş listenden ara bekliyorum" dedikten sonra görüşmeyi fazla uzatmadan kapatın. Görüşmeyi çok kısa tutun sadece Arkadaş Ekleyin ve kapatın görüşmeyi. Görüşmeyi kapattıktan sonra bir sonraki kişilere de aynısı yapıp herkesi Arkadaş Ekleyin. Bu eklediğiniz kişiler size zaten ya mesaj atıcaktır ya da sizi arayacaktır. Böylelikle Arkadaş Listeniz hızla büyüyecek ve ayrıca aldığınız Arkadaş Aramalarından dakikada 120 Altın Puan elde etmiş olacaksınız. 
 
Bu yöntemi kesinlikle uygulamalısınız uygulama algoritması Görüşme Sayınıza çok dikkat etmektedir. "Başlamak için ekrana dokun" ücretsiz olsa bile görüşme sayınız burada hızlıca yükselir. Uygulama bunu algılar ve profilinizi yükseltir, Keşfette ve Yayıncı Listesinde daha çok göstermeye başlar.




ÖNEMLİ: Daha çok kazanmak için diğer yapmanız gereken adım ise Uygulama İçi Hediyeler. Eğer görüntülü görüşme esnasında veya mesajlaşırken size hediye gönderilirse bu hediye değeri tutarında direkt Altın Puan kazanırsınız. Örnek veriyorum size gönderilen hediye 800 Altın Puan değerinde ise direkt 800 Altın Puan elde edersiniz. Hediyeyi aldığınız an Gelir Raporunuza kazancınız yansır. Görüntülü görüşmeden çok daha iyi bir kazanç sağlayabilirsiniz sizi arayan kişiden hediye isteyerek.
 
 

 

LivU'da Yayıncılık Kuralları Nelerdir?


-Görüntülü görüşme başladıktan sonra selfie şeklinde kendizi daima ekranda göstermelisiniz. Yani yüzyüze görüşme gerçekleştirmelisiniz. Boş bir ekran veya siyah bir ekran göstermeniz Ciddi bir uyarı almanıza neden olabilir. 
En önemli kural budur ve hiç bir üye siyah bir ekran veya boş bir ekran görmek istemez. 2'den fazla kez ısrarla bu kuralı ihlal etmeniz hesabınızın kapatılmasına sebep olabilir.

-Çıplaklık ve pornografi kesinlikle yasaktır.

-Hakaret ve küfür yazmak kesinlikle yasaktır ve Uyarı Cezası almanıza neden olabilir.

-Özel iletişim bilgileri paylaşmak, cep telefon numaranızı diğer üyelerle paylaşmak yasaktır.

-IBANN numaranızı diğer üyelerle paylaşmak yasaktır.

-Sosyal medya hesaplarınızı diğer üyelerle paylaşmak yasaktır.

-Chat içerisinde ve mesajlaşmada cinsel kelimeler kullanmak kesinlikle yasaktır.

2 adetten fazla Uyarı Cezası almanız maaşınız üzeriden %25 kesintiye sebep olur. Kural ihlallerine ısrarla devam etmeniz halinde para kazanmanız kapatılabilir.






LivU'da Maaş Hesaplanması ve Maaşım Nereye Yatırılıyor?


LivU'da resmi yayıncı üye oldunuz ve Altın Puan topluyorsunuz, ödemeniz ne olacak?

LivU'da her hafta Pazarı Pazartesiye bağlayan gece saat 03.00'da TÜM YAYINCILARIN HESAP KESİMLERİ YAPILIR. Yani hafta boyunca toplam elde ettiğiniz Altın Puanlara gece 03.00'da bakılır ve Gelir Raporunuzdaki Altın Puan miktarınıza göre Livu size ödeyeceği tutarı hesaplar.

LivU'da haftalık ödeme alabilmeniz için en alt miktar 20.000 Altın Puandır. Yani Pazar gecesi 03.00'da hesap kesimi esnasında eğer hesabınızda 20.000 ve üzerinde Altın Puan bulunuyorsa o hafta ödeme almaya hak kazanırsınız. Eğer Altın Puan miktarınız örnek veriyoruz 12.000'de kalırsa topladığınız Altın Puanlar bir sonraki haftaya ertelenir. ASLA SİLİNMEZ. Ancak bu erteleme yalnızca 2 hafta gerçekleştirilir. 2 hafta boyunca da 20.000 altından fazla toplayamazsanız aktiviteniz yetersiz bulunur ve Altın Puanlarınız maalesef sıfırlanır. LivU'da haftalık kazancını her yayıncı kendisi belirlemektedir. Daha fazla Altın Puan toplayarak daha fazla Livu'dan ödeme alabilirsiniz.

LivU'da alacağınız haftalık ödemeniz şu şekilde hesaplanmaktadır:

Görüntülü görüşmelerden kazanılan Altın Puan + Uygulama içi aldığınız hediyelerden kazanılan Altın Puan + Günlük görevlerden elde edilen Altın Puan


LivU'da haftalık Altın Puan miktarınıza göre alacağınız ödemeler aşağıdaki tabloda belirtilmiştir;






Ödemeleriniz banka IBAN numaranız üzerinden yatırılır. Tüm ödemeleriniz Livu geliştirici şirketi tarafından yapılır.

Livu geliştirici şirketi tüm yayıncı üye kazançlarını, banka hesabınıza TL olarak yatırır. Kazanç hesaplamanız dolar bazında yapılmaktadır. Banka hesabınıza ödemeniz TL olarak Livu geliştirici şirketi tarafından yatırılacaktır. 

Yayıncı üye olduktan sonra "Banka hesabı bilgileri" girme sayfasına kendinize ait banka IBAN numaranızı yazarsınız. Kazançlarınız haftalık olarak girdiğiniz IBAN numarasına gönderilmektedir. Tüm kazanç ödemelerini Livu geliştirici şirketi yatırmaktadır.